De website is tot nader order gesloten

U kunt helaas geen bestellingen plaatsen

De website is tot nader order gesloten

U kunt helaas geen bestellingen plaatsen

Kattenpis geur verwijderen?

Posted by PureAyre Nederland 16-11-2014 0 Comment(s) Kattenpis geur verwijderen,


Kattenpis geur is een sterke en zeer onaangename geur welke diep in meubels, tapijt, kleding, of textiel zal doordringen. kattenpis-geur-verwijderen

 

Het is daarom gewenst om de kattenpies geur te verwijderen, maar daarnaast is het belangrijk om ook de bron van het geurprobleem aan te pakken. Dit laatste om te voorkomen dat de stank terugkomt en het kan helpen voorkomen dat uw kat vaker op deze plek zal plassen (markeergedrag)

Gebruik geen ammoniak, of chloor om kattenpis te verwijderen.
Schoonmaken met bleekmiddel/chloor, heeft vaak een averechts effect; katten vinden chloor blijkbaar heerlijk ruiken en worden daardoor juist weer tot deze plek aangetrokken.
Daarnaast kunnen zich bij het mengen van chloor met urine, giftige mengsels vormen van chloorgas en stikstoftrichloride, daarom moet deze combinatie te allen tijden worden vermeden.

Ammoniak en sommige andere middelen maken het moeilijker om de oorzaak van het geurprobleem te behandelen, waardoor het juist nog erger gaat stinken!
Daarbij zorgt ammoniak er vaak voor dat uw kat denkt dat er een vreemde kater in huis is geweest,
wat tot gevolg heeft dat uw kat ook zijn geurtje zal achterlaten/sproeien. (markeergedrag)

Het is daarom belangrijk dat u de juiste aanpak uitvoert: bestel PureAyre geurverwijderaar

 


 
 
 

• Waarom plast mijn kat in huis?

 

Dit is nooit zomaar, er is altijd een reden voor te vinden. De oorzaak van het binnenplassen kan liggen bij blaasproblemen bij de kat, maar het kan ook een uiting/protestplassen zijn, of stress (onzekerheid, verhuizing, of nieuw gezinslid/baby/huisdier).
Een andere belangrijke oorzaak is ook krolsheid bij poezen, of een sproeiende kater die de buurt onveilig maakt. (tuin en voordeur) Bij veelvuldig binnenplassen is het van belang een dierenarts te raadplegen om te achterhalen of de onzindelijkheid wellicht een medische oorzaak heeft, zoals problemen met bijv. de blaas, of nieren.
Een blaasontsteking, of blaasgruis zijn ook regelmatig voorkomende problemen bij (vaak oudere) katten. Herkenbaar aan; vaker (kleine) plasjes doen, op vreemde plekken plassen, of klagend miauwen bij het plassen. Bij deze symptomen is een bezoek aan de dierenarts het advies.

 


• Waarom stinkt kattenpis zo erg?

 

Dit heeft verschillende oorzaken en het is vooral de opgedroogde urine die het probleem geeft. De urine van een kat die alleen brokjes krijgt zal erger stinken dan een kat die blikvoer eet. Katten drinken van nature vrij weinig en door de droge brokjes krijgen ze eigenlijk minder vocht binnen dan ze nodig hebben.
Hierdoor is hun urine sterker geconcentreerd t.o.v. katten die blikvoer krijgen welke voor een groot gedeelte uit vocht bestaat. Door het ontbreken van dat extra vocht bij het brokjes-dieet, heeft deze urine een scherpere en nog doordringendere geur.
Oudere katten hebben soms een verminderde nierfunctie, waardoor hun urine meer plasma-eiwitten bevat.Omdat de samenstelling van de kattenurine hierdoor anders is, geeft dit minder kans op vlekken in het tapijt, maar de stank daarin tegen is veel sterker.

 


• Hoe kom ik erachter op welke plek de kat zijn plasje heeft gedaan?

 

Daarvoor hoeft u niet zelf over het tapijt, of bankstel te snuffelen, gebruik de urine vlek detector dit is een handig hulpmiddel dat door middel van uv-licht de kattenurine laat oplichten, waardoor u de bron van het probleem makkelijker kunt ontdekken om deze vervolgens te reinigen en met PureAyre te behandelen.
De kleur van de kattenurine en vlekken zal afhangen van voedingsgewoonten, leeftijd en geslacht, de algemene gezondheid en of de kat medicatie krijgt.

 

De meeste voorkomende redenen waarom katten binnenplassen zijn:
→ Vieze kattenbak
→ Medische oorzaak
→ Stress
→ Markeren/Sproeien


PureAyre for all Pets is een effectief en snel werkend geurbestrijdingsmiddel.
Het is een natuurlijk product en bevat geen giftige stoffen, waardoor het veilig te gebruiken is in de omgeving van mens, dier en milieu.

 


• Er is een verschil tussen plassende en sproeiende katten

 

Plassen is voor katten, net als voor mensen, de natuurlijke manier om afvalstoffen te verwijderen en zal vrijwel altijd op horizontale oppervlakken plaatsvinden; kattenbak, uw tapijt, vloerbedekking, op de zitting van de bank, etc.
Sproeien is vooral om het territorium af te bakenen en zal daarom meestal op verticale oppervlakken plaatsvinden; tegen het bankstel, de deur, muren, radiators, etc. Daarom stinkt het sproeien meestal ook nog erger dan normale urine, de kat doet dit om het territorium af te bakenen, om zijn gebied op te eisen. Het is overigens een misvatting dat alleen katers zouden sproeien, ook krolse poezen kunnen sproeien.
Het laten castreren van katers is vaak de beste oplossing om sproeien te voorkomen. Hoewel dat geen garantie tegen sproeien is, aangezien we regelmatig mensen spreken waarvan hun gecastreerde kater toch blijft sproeien.

 

 

• Hoe kan ik het beste die vreselijke kattenpis geur verwijderen?

 

Gebruik PureAyre for all Pets natuurlijke geurverwijderaar om kattenpis geur te verwijderen!
Het product is veilig, biologisch afbreekbaar en toepasbaar op alle waterverdragende ondergronden.
Oppervlakken die zijn behandeld met PureAyre geurverwijderaar hoeven niet te worden nagespoeld.

 

► Gebruiksaanwijzing kattenpis verwijderen
► Lees kattenbak tips

 
Kies voor het veilige alternatief: PureAyre for all Pets - natuurlijke geurverwijderaar
 

Niet tevreden, geld terug*